DDoS támadás zajlik az Internet nagy részén.

by Super User
Hits: 7963

A Dyn által biztosított DNS szolgáltatások elleni DDoS támadások miatt szolgáltatás kiesés tapasztalható a világ nagy szolgáltatói weblapjain. 

A mi rendszerünkön kívül több nagy szolgáltató rendszerét (pl: Netflix , Paypal Amazon stb. ) érinti a szolgáltatáskiesés melyet ügyfeleink elérhetetlen weboldalként vagy nem működő levelezőként érzékelnek. 

A Dyn szakemberei dolgoznak a hiba elhárításán. 

 

Update: 

A Dyn megoldotta a támadók kizárását. 

This incident has been resolved.
Posted  Oct 21, 2016 - 22:17 UTC

 

Teszteltük a HP új X2 tabletjét

by Tester
Hits: 8083

Kézbe kaptuk és tesztelhettük a HP legújabb tabletjét az Elite X2-t.

 

 

 

 

 

 

Paraméterei:

- Intel Core m3 processzor
 (m3-6Y30 0,90 GHz 1,51 GHz)

- 4 GB RAM

- Háttértár 120GB

- Windows 10 Pro

 

Kezünkbe kaptuk a HP új HP Elite X2 névre hallgató tabletjét, melyet jól láthatóan a MS Surface által kitaposott ösvény mentén tervezett meg az amerikai márka.

A készülék impozáns 12" -os tablet, melyet az Ipad méretű eszközökhöz szokott felhasználók elsőre talán monstrumnak nevezik azonban használat közben igazán a helyére kerül az a plussz 5cm. 

A mára az MS készülékeinél hagyományosnak mondható mágneses elven csatlakozik a tablet, a készülékhez adott , egyik oldaláról igényes alumínium másik oldaláról pedig szövetborítású teljes értékű billentyűzet és touch padhoz.

 

 

Karácsonyi 3 az 1-ben NOD akció december 23-ig!

by Super User
Hits: 7654

Szeretnénk figyelmébe ajánlani ma induló karácsonyi 3 az 1-ben akciónkat, melynek keretén belül 3 felhasználóra érvényes ESET Multi-Device Security licenc vásárolható az 1 felhasználós ESET Smart Security licenc áráért.

A kedvezmény december 7-től (hétfő) december 23. (szerda) éjfélig érvényes, új, 1 éves, 3 felhasználós, teljes árú ESET Multi-Device Security licenc vásárlása esetén. Az akció más kedvezményekkel (pl. diákkedvezmény, megújítási kedvezmény, stb.) nem vonható össze.

Az akció időtartama alatt az ESET Multi-Device Security licenc így 25 913 Ft + 27% ÁFA ár helyett 13 592 Ft + 27% ÁFA áron érhető el. 

 

Rendeléseit leadhatja az info kukac ibsec.hu címen.

 

Csak így kaphat ingyen Windows 10-et, ha most XP vagy bármilyen nem jogtiszta Windows fut a gépén

by Super User
Hits: 7727

Miután a felhasználók és az újságírók is rengetegszer kérdezték, a Microsoft végre teljesen egyértelművé tette a helyzetet a Windows 10 ingyenességével kapcsolatban.

Az már egy ideje ismert, hogy a jogtiszta Windows 7/8 operációs rendszerrel rendelkezők egy éven át ingyen kapják majd meg a Windows 10-et. Arról viszont időnként egymásnak is ellentmondó információmorzsák kerültek elő, hogy a Windows XP-t, Vistát vagy nem legális Windowst használók, valamint a Windows oprendszerrel egyáltalán nem rendelkezők miként juthatnak majd ingyen az újdonsághoz.

 

A Microsoft most tiszta vizet öntött a pohárba ezzel kapcsolatban. A vállalat tájékoztatása szerint aki a fent felsoroltak közé tartozik, az egyetlen módon juthat ingyen a Windows 10-hez: ha egy hónapon belül feltelepíti számítógépére a Windows 10 előzetes (Preview) verzióját, és ezzel regisztrál a Windows Insider Programba.

A Windows Insider Program résztvevői a többieknél hamarabb kapnak meg bizonyos, még nem teljesen kész új Windows-funkciókat. Ezekkel senkinek nem kell tennie semmit, a Microsoft csupán azt figyeli (névtelen technikai adatokat gyűjtve), hogy melyik gépen milyen jól működnek az újítások. A Windows 10 ingyenes használatának feltétele a béta frissítések fogadása. (Ez a beállítás automatikus, megtartásáért nem kell kapcsolgatni semmit.)

A Windows 10 július 29-én jelenik meg, az előzetes verziót értelemszerűen még ez előtt kell a számítógépre telepíteni az ingyenességhez. Egy korábbi cikkünkben megnézheti, hogy az ön gépe egyáltalán alkalmas-e a Windows 10 futtatására. Ha ez stimmel, akkor a Windows 10 előzetes verziójának letöltéséről és a telepítés menetéről ide kattintva kap egy rövid, de minden fontos infót tartalmazó leírást.

 

forrás hvg.hu